za 8 februari 2014
| VillAetA Bossche School

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Downloads en programma

Maximaal aantal deelnemers

30

Op zaterdag 8 februari is er weer een binnenlandse excursie. We gaan naar het zuiden voor een Bossche School themadag met de focus op het werk van Jan de Jong.

We hebben in de aanbieding: lezingen, tentoonstelling en opstelling van een aantal bijzondere gebouwen, oud en nieuw. En uiteraard de afsluitende borrel!

Op zaterdag 1 februari kunnen geïnteresseerden voorbereidende lezingen bijwonen in Sint Lucas te Boxtel. Voor meer informatie, zie deze link

Dan is daar de jaarlijkse Van der Laan-dag waar met name de lezing van Caroline Voet over het werk van Dom Hans van der Laan van belang is. Je moet je daarvoor zelf opgeven bij de stichting.

Op 8 februari starten we de excursie in Den Bosch aan de noordzijde van het station, daar staat de bus klaar. Die vertrekt om 10.00 uur

We gaan eerst naar het gemeentehuis in Someren (10.45 uur) en de kerk van de Heilige Kruisvinding te Odilliapeel (11.45 uur), twee topontwerpen van Jan de Jong.

We zullen daar rondgeleid worden door personen die betrokken zijn geweest bij het ontwerp en de bouw.

 

Daarna rijden we naar Grave.

Eerst bekijken we een tentoonstelling van het werk van Jan de Jong in Grave, in het Graafs museum: 13.00 uur, met koffie!

 

Daarna bekijken we het werk van Jan de Jong in het centrum (en pikken we het werk van Ralph Erskine mee): 13.30 uur

 

 

 

Vervolgens gaan we naar Schaijk (14.30)  we zijn welkom voor een rondleiding in het Jan de Jonghuis, zie ook dit youtube-item, nog steeds bewoond door mevrouw De Jong, die ons ook ontvangt.

 

 

 

Dan weer met de bus terug naar Den Bosch (16.00). Hans vd Laan (neef van Dom vd Laan) neemt ons mee naar het St. Janslyceum en de Carolushof.

 

De bus zet ons af tenslotte af in de binnenstad bij het historische Mariapaviljoen voor de bekende aangeklede borrel. http://www.mariapaviljoen.nl/

 

Geert Bosch en Harrie van Helmond organiseren deze excursie

 

De inschrijving staat vanaf 1 februari ook open voor introducés; zij zijn van harte welkom maar betalen een bijdrage in de kosten (€ 10).